Szaszłyki z karkówki z salsą paprykową

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Szaszłyki równie dobrze smakują pieczone w piekarniku.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 800g karkówki
    mała cukinia
    cebula
    kolorowe papryki (czerwona i żółta)
    przyprawa do grilla

    salsa paprykowa:
    po pół papryki czerwonej, żółtej i zielonej
    łyżka posiekanej natki pietruszki
    łyżka oliwy z oliwek
    łyżeczka miodu płynnego
    łyżeczka soku z cytryny
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Szaszłyki

Szaszłyki z karkówki z salsą paprykową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • nałóż farsz 1. Karkówkę umyj, osusz i przekrój na 6 cienkich plastrów. Rozbij lekko dłonią, posyp przyprawą. Cukinię przekrój wzdłuż na 6 części. Cebulę pokrój w ósemki. Papryki umyj, pozbaw gniazd nasiennych i pokrój w paski. Warzywa ułóż na plastrach mięsa i zwiń w roladki.
  • przed smażeniem 2. Ułóż je ciasno obok siebie po trzy. Połącz wbijając w równych odstępach patyczki do szaszłyków (4-5 sztuk)
    Całość grilluj na małym ogniu często obracając, a następnie przekrój w miejscach między patyczkami, tak by utworzyły pojedyncze szaszłyki z roladek. Grilluj aż mięso będzie miękkie.
  • 3. Salsa paprykowa: umyte i oczyszczone papryki pokrój w kostkę. Pozostałe składniki wymieszaj i połącz z paprykami. Roladki z karkówki podawaj z salsą paprykową i np. pieczywem lub pieczonymi ziemniakami. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować