Szaszłyki z indyka

0 (0 ocen)

z grilla

Składniki:

  • 30 dkg fileta z indyka
    1 cukinia
    20 dkg pieczarek
    3 nieduże cebulki
    marynata:
    po 1 łyżeczce koncentratów chili, curry i czosnku Proeco
    2 łyżki oleju
    1/2 łyżeczki soli

Szaszłyki z indyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki marynaty wymieszać, mięso pokroić w kostkę i wymieszać z marynatą. Odstawić do lodówki na przynajmniej pół godziny. Pieczarki, cukinię i cebulę pokroić w plastry i nadziewać na patyczki do szaszłyków na przemian z mięsem. Grillować na tacce aluminiowej 30-40 minut na niedużym ogniu. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy