Szaszłyki z indyka

  • wyświetlono: 853 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

z grilla

DSC_0795

Składniki

30 dkg fileta z indyka
1 cukinia
20 dkg pieczarek
3 nieduże cebulki
marynata:
po 1 łyżeczce koncentratów chili, curry i czosnku Proeco
2 łyżki oleju
1/2 łyżeczki soli

Sposób przygotowania przepisu:

Szaszłyki z indyka

  • 1. Składniki marynaty wymieszać, mięso pokroić w kostkę i wymieszać z marynatą. Odstawić do lodówki na przynajmniej pół godziny. Pieczarki, cukinię i cebulę pokroić w plastry i nadziewać na patyczki do szaszłyków na przemian z mięsem. Grillować na tacce aluminiowej 30-40 minut na niedużym ogniu. Smacznego :)

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

sezonowe_przysmakifilet z indykaszaszłykimajówkagrillowaniez grillamarynata do mięsa

Komentarze

Podobne przepisy

Szaszłyki z piersi indyka w curry

Dodane przez: edytaha

Szaszłyki z piersi indyka w curry

Pomysł na marynatę do tego mięsa...

SZASZŁYKI Z PIEKARNIKA

Dodane przez: Magda_Z

SZASZŁYKI Z PIEKARNIKA

Szaszłyki z piekarnika - idealne,...

Pieczona golonka z indyka

Dodane przez: monika016

Pieczona golonka z indyka

Byłam bardzo ciekawa jak smakują...

Szaszłyki z tofu

Dodane przez: czarrna

Szaszłyki z tofu

z grilla

Kolorowe szaszłyki z kurczakiem

Dodane przez: afrodyta

Kolorowe szaszłyki z kurczakiem

Miodowo-czosnkowe szaszłyki z grilla...

Soczysty udziec z indyka

Dodane przez: KuchcikGotuje

Soczysty udziec z indyka

Poszukując smaków pasujących do...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE