Szaszłyki z indyka

0 (0 ocen)

  • 60 min

Idealne na grilla.

  • 60 min

Składniki:

  • udziec indyka lub pierś ok. 50 dag
    olej
    sól
    chili
    majeranek
    wędzony boczek (polędwica) 10 plastrów
    pory 2
    papryka czerwona 1 duża

Szaszłyki z indyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Marynowanie indyka na szaszłyki. 1. Mięso umyć, pokroić w grubszą kostkę. Oprószyć solą, chili, majerankiem i skropić olejem. Wymieszać i odstawić.
  • Przygotowanie porów do szaszłyków. 2. Pory umyć, odrzucić zielone części, każdy pokroić na pięć kawałków. Zawinąć w boczek.
  • Krojenie papryki do szaszłyków. 3. Z umytej papryki usunąć gniazda nasienne, pokroić na kwadraty. Nadziewać na patyczki (wcześniej namoczone w wodzie) na przemian indyka, paprykę, pory w boczku i upiec na grillu. Podawać z pieczywem czosnkowym i ulubionym dipem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy