Szaszłyki z grila

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczne szaszłyki z grila:)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - cielęcina: 0.5 kilograma
    - papryka czerwona: 2 sztuki
    - Cebule: 4 sztuki
    - cukinia: 1 sztuka
    - pieczarki: 6 sztuk
    - przyprawy: 1 szczypta
    - czosnek: 1 sztuka

Szaszłyki z grila - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy w drobne kwadraciki, marynujemy 1 dzien wczesniej . Dajemy do marynaty olej,łyzeczkę soli, pieprz ziele anigielskie, liscie laurowe, majeranek, zioła prowanslaskie, bazylie i zgnieciony czosnek. Papryke kroimy w zgrabne kwadraciki, male cebulki w krążki, pieczarki kroimy w grube plastry (wczesniej chwile obsmażamy), cukinie kroimy w plastry lub półplasterki jeśli jest gruba. Nabijamy na szaszłyki wg uznania i grilujemy ok 1 godziny

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy