Szaszłyki z dynią

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Z grilla

  • 45 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g fileta z indyka

    1/2 czerwonej papryki

    1/4 średniej dyni

    garść oliwek

    sól, pieprz, curry

    olej

Szaszłyki z dynią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić w kostkę, skropić olejem i przyprawami. Z dyni usunąć pestki, obrać ze skórki i razem z papryką pokroić w kostkę, skropić olejem, posypać curry. Mięso, warzywa i oliwki nabijać na patyczki do szaszłyków i grillować na tacce aluminiowej do miękkości dyni. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Zobacz też: dynia - przepisy dla każdego

Komentarze

Podobne przepisy