Szaszłyki z cykorią z piekarnika

  • wyświetlono: 489 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

latwe i smaczne szaszłyki drobiowe z piekarnika

luna19
  • 60min

Składniki

600 g szynki lub łopatki
pół szkl białego wina
3 łyżki oliwy
sól
pieprz
1 łyżeczka przyprawy do grilla
1 cebula
5 pieczarek
2 cykorie

Sposób przygotowania przepisu:

Szaszłyki z cykorią z piekarnika

  • 1. Mięso pokroić w kostkę niezbyt małą. Wino wymieszać z oliwą i przyprawami, mięso włożyć do marynaty i odstawić na ok dobę. Cebulę pokroić na kawałki, pieczarki przeciąć na pół lub na 4 części.
    Cykorię przeciąć na 4 części, wyciąć głąbek i przekroić na pół w poprzek.
    Na patyczki nadziewać na przemian mięso, cebulę, pieczarki i cykorię, ułożyć na blaszce, podlać resztą marynaty i piec ok 45 min w temp 200 st lub piec na grillu od czasu do czasu smarując. w piekarniku wystarczy szaszłyki polać 1 raz.
    Podałam z surówką i pieczonymi ziemniaczkami.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniazdrowie_na_talerzumoj_niedzielny_obiad

Komentarze

Podobne przepisy

Łagodne szaszłyki mięsno warzywne z piekarnika

Dodane przez: AnetaJ

Łagodne szaszłyki mięsno warzywne z piekarnika

Kolorowo, smacznie i zdrowo! Szaszłyki...

Szaszłyki z piekarnika z kurczakiem i warzywami

Dodane przez: LenaGotuje

Szaszłyki z piekarnika z kurczakiem i warzywami

Mix warzyw: cukinia, bakłażan,...

Szynka peklowana z piekarnika

Dodane przez: Goszka

Szynka peklowana z piekarnika

Na świątecznym stole nie może zabraknąć...

Soczysta ryba z piekarnika

Dodane przez: Jagodowe_ciastko

Soczysta ryba z piekarnika

Ryba przyrządzona w ten sposób...

Pieczony mintaj

Dodane przez: dzidka103

Mintaj z piekarnika

Wersja dla dbających o linię z...

Panierowana ryba z piekarnika

Dodane przez: JustKuchcik

Panierowana ryba z piekarnika

Sposób na smaczną rybę prosto z...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE