Szaszłyki z ciastem francuskim i parówkami

4.5 (154 ocen)

  • 60 min
  • Dla 1 osoby

ciekawa przekąska na domowe przyjęcie

  • 60 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 2 opakowania ciasta francuskiego
    6 parówek
    1 papryka czerwona
    1 cukinia
    20 dag pieczarek
    2 cebule
    15 dag żółtego sera
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przekąski

Szaszłyki z ciastem francuskim i parówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie pokroić wzdłuż na 24 paski.
    Każdą parówkę pokroić na 4 części.
    Warzywa opłukać, osuszyć i oczyścić.
    Paprykę i cukinię pokroić w kostkę.
    Pieczarki mniejsze przekroić na pół a większe na ćwiartki.
    Cebule obrać i pokroić w krążki.
    Żółty ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
    Na patyki od szaszłyków nabijać kolejno ciasto francuskie, parówka,ciasto francuskie, papryka, ciasto francuskie, cebula, ciasto francuskie, pieczarka, ciasto francuskie, cukinia.
    Pasek ciasta francuskiego zawijać naprzemiennie z warzywami i nabijać na patyk.
    Szaszłyki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
    Na wierzchu posypać startym żółtym serem.
    Wstawić do nagrzanego piekarnika.
    Piec 30 minut w 180 st C.
    Przed wyjęciem upewnić się, że ciasto francuskie się upiekło.
    W przeciwnym razie będzie gorzkie.
    Gdy jest niedopieczone potrzymać dłużej w piekarniku.
    Smakuje i na gorąco i na zimno, najlepiej z sosem pomidorowym lub czosnkowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Cukinia Parówki Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Sylwester Karnawał Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować