Szaszłyki z chrupkich warzyw - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kalafior i brokuł,dokładnie opłukać,osuszyć,podzielić na pojedyncze różyczki,marchewkę obrać ze skórki i pokroić na grubsze kawałki.
W garnku zgotować wodę,dodać troszkę soli i cukru wrzucić różyczki kalafiora i brokuła oraz kawałki marchewki i gotować około 7-8 minut,wyjąć łyżką cedzakową,dokładnie osączyć,wystudzić.
2.Z mąki pszennej i kukurydzianej,jajek,dużej szczypty soli , mleka i orzechów włoskich, rozmieszać ciasto naleśnikowe.
3.Na patelni rozgrzać dużą ilość oleju, różyczki i marchewkę zanurzać w cieście i od razu kłaść na gorący tłuszcz.
Smażyć na średnim ogniu,aż ciasto się przyrumieni,osączyć z tłuszczu,nadziewać na szpilki do szaszłyków.
Komentarze