Szaszłyki warzywne z polędwiczką wieprzową

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Nadszedł czas grillowania,więc postanowiłam dla siebie i męża przyrządzić jakieś potrawy z grilla.
Przygotowałam te oto szaszłyki, które szybko zniknęły z talerza.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Polędwiczka wieprzowa 1 większa,
    Marynata;
    oliwa 3 łyżki ,
    musztarda 1 łyżka,
    czosnek granulowany 1 łyżeczka,
    miód 2 łyżki,
    sól i pieprz do smaku,
    papryka słodka 1 łyżeczka,
    tymianek suszony 1 łyżeczka,
    papryka czerwona 1 szt,
    cukinia 1 szt,
    cebula 2 - 3 szt,
    pieczarki kilka szt,
    sól i pieprz do smaku,
    oliwa 2 - 3 łyżki,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Polędwica Polędwiczki Grill

Szaszłyki warzywne z polędwiczką wieprzową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Szaszłyki warzywne z polędwiczką wieprzową 1. Na samym początku polędwiczkę wieprzową opłukać, osuszyć i pokroić w większą kostkę albo w plastry (jak kto woli).
    Z oliwy, miodu, musztardy i przypraw przygotować marynatę.
    Do marynaty włożyć pokrojone kawałki polędwicy, wymieszać i zostawić na 2 godziny w chłodnym miejscu.
    Przygotować warzywa.
    Pieczarki obrać oderwać ogonki i przekroić na połówki.
    Paprykę oczyścić, opłukać, usunąć gniazda nasienne, a następnie pokroić w większe kawałki.
    Cukinię opłukać, osuszyć pokroić w plastry.
    Cebulę po obraniu pokroić w ćwiartki.
    Wszystkie warzywa włożyć do miski skropić oliwą, oprószyć pieprzem i solą.
    Na patyczki do szaszłyków nabijać warzywa na przemian z mięsem.
    Szaszłyki ułożyć na tacce i położyć na rozgrzanym grillu.
    Grillować do miękkości mięska i warzyw co jakiś czas obracając.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Impreza Grillowanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować