szaszłyki w jogurtowej marynacie

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Pyszne i mało pracochłonne szaszłyki z delikatnego mięsa kurczaka.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • dwie piersi z kurczaka, ok 15 małych pieczarek, papryka, opcjonalnie inne ulubione warzywa na szaszłyki np, cebulka cukinia itp. NA MARYNATĘ: jogurt naturalny 200ml, po łyżeczce curry, osterj papryki, lagodnej papryki, czosnku, 2-4 łyzki soku z cytryny, 2 łyżki oleju, sól, pieprz.

Szaszłyki w jogurtowej marynacie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurczaka pokroic w kostke i włożyć do marynaty na kilka godzin lub co najmniej godzinę. Paprykę pokroić w dużą kostkę,pieczarki obrać. Paprykę i pieczarki posmarowac olejem. Na szpadki nadziewac kawałki mięsa (uprzednio nalezy usunąc z nich nadmiar marynaty), papryki, pieczarek. Piec w 220 stopniach przez około 15-20 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy