Szaszłyki w cieście

4.5 (169 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Lubię przygotowywać wszelkie różności, którymi zajada się cała rodzina.

Składniki:

  • Ciasto naleśnikowe:
    ● 1,5 szkl. mąki
    ● proszek do pieczenia
    ● szczypta soli
    ● 2 jajka
    ● ok. 1,5 szkl. mleka
    ● olej do smażenia
    Szaszłyki:
    ● 1/2 fileta z kurczaka
    ● papryka konserwowa
    ● 2-3 ogórki konserwowe
    ● cebula
    ● pieczarki marynowane
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Ciasto naleśnikowe

Szaszłyki w cieście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowujemy ciasto:
    składniki miksujemy, wlewając
    tyle mleka, aby ciasto
    było nieco gęstsze niż tradycyjne
    naleśnikowe.
  • 2. Składniki na szaszłyki kroimy
    w dużą kostkę lub grube
    plastry. Na patyki do szaszłyków
    nabijamy kolejno mięso,
    paprykę, ogórka, cebulę i pieczarki.
    Czynność powtarzamy
    2- lub 3-krotnie.
  • 3. Do garnka wlewamy olej
    na wysokość 2 cm. Szaszłyki
    zanurzamy w cieście i smażymy
    na rozgrzanym oleju.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_11-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować