Szaszłyki szpinakowo-brzoskwiniowe dla dzieci

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Kolorowe i smaczne. Znalazłam sposób jak przemycić wartościowe składniki szpinaku do brzuszka dziecka.

  • 25 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto naleśnikowe:
    1 jajko
    1 szkl mleka
    1 szkl wody
    1,5 szkl mąki pszennej
    2 czubate łyżki rozgniecionego szpinaku (może być rozmrożony)
    szczypta soli
    łyżka oleju rzepakowego

    Dodatkowo:
    brzoskwinie w syropie

Szaszłyki szpinakowo-brzoskwiniowe dla dzieci - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki połączyć ze sobą za pomocą miksera.
    Na patelni rozgrzać odrobinę oleju i smażyć naleśniki.
    (Dzięki temu, że w cieście również jest olej, na patelni dodajmy go tylko z początku na rozgrzanie.)
    Gotowe naleśniki zwijamy w rulonik i kroimy na plasterki.
    Brzoskwinie kroimy na plasterki lub w kostkę.
    Na wykałaczkę wkładamy naprzemiennie naleśniki i brzoskwinie.

Porady

Z podanej porcji wychodzi około 6 dużych naleśników.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy