Szaszłyki schabowe z kaszą i warzywami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min

Często robię na obiad różnego rodzaju roladki. Tym razem roladki nadziałam na patyk , połączyłam z grillowanymi warzywami, kaszą i wyszło super danie.

  • 20 min

Składniki:

  • 50 dag schabu
    4 plasterki boczku
    2 łyżeczki musztardy
    10-12 pomidorków koktajlowych
    1 por
    1 żółta papryka
    torebka kaszy gryczanej
    sól, pieprz
    olej do smażenia


Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Szaszłyki schabowe z kaszą i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • farsz do roladek 1. Schab umyć, osuszyć. Mięso pokroić na cztery podobnej wielkości plastry i rozbić. Każdy kawałek mięsa posypać solą, pieprzem i posmarować musztardą.
  • 2. Por i paprykę umyć. W papryce usunąć gniazda nasienne i pociąć w paski. Pora pokroić w słupki.Warzywa sparzyć wrzątkiem, aby zmiękły ( kilka strąków papryki zostawić). Na płaty mięsa wykładać porcję pora i papryki. Plasterki boczku przekroić wzdłuż. Mięso zwinąć w roladkę, po czym owinąć plasterkami boczku.
  • 3. Roladki pokroić na mniejsze kawałki nabijać ma przemian z pomidorkami na patyczki do szaszłyków.(kilka pomidorków zostawić). Na rozgrzanym oleju szybko podsmażyć szaszłyki. Przełożyć do naczynia żaroodpornego wraz z pomidorkami i pokrojoną papryką. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temp.180 st. i piec 30 minut.
  • 4. Kaszę gryczaną ugotować według przepisu na opakowaniu.Gotowe szaszłyki podawać z kaszą i grillowanymi warzywami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza gryczana Por

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_07-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować