Szaszłyki po wiejsku

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Średni

Najważniejsze w tej wersji szaszłyków to użycie prawdziwego mięsa i kiełbasy, takich tradycyjnych, wiejskich. One właśni nadają potrawie ten niezapomniany smak i wspaniały aromat.

  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • - mięso z indyka: 300 gramów
    - boczek: 200 gramów
    - cebula: 1 sztuka
    - Czerwona papryka: 1 sztuka
    - czosnek (ząbki): 6 sztuk
    - wiejska kiełbasa pętko: 1 sztuka
    - oliwa: 3 łyżki
    - przyprawa na grilla np. Staropolska i z Czosnkiem i Ziołami: 2 łyżki

Szaszłyki po wiejsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso z indyka trzymamy w marynacie (marynatę robię z oliwy i mieszanki przypraw na grilla np. winiary - staropolskiej i z czosnkiem i ziołami), najlepiej by mięso w marynacie poleżało co najmniej kilka godzin, a najlepiej przez noc.
  • 2. Na patyczki nadziewamy następujące składniki pokrojone w małe kawałki: - mięso z indyka w marynacie - boczek - cebulę - paprykę czerwoną - czosnek (pokrojony w cieniuteńkie plasterki - ma nadać tylko aromatu) - wiejską wędzoną kiełbasę
  • 3. Dla mnie takie szaszłyki to niebo w gębie!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy