Szaszłyki makaronowe a la pizza

5 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób

Szybkie w przygotowaniu i można użyć ulubionych dodatków.
Spróbujcie koniecznie! Nawet najmłodsi poradzą sobie z ich przygotowaniem.

  • 30 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 200 g makaronu penne
    250 ml sosu pomidorowego
    ½ łyżeczki bazylii
    ½ łyżeczki oregano
    2 ząbki czosnku
    garść kukurydzy
    kilka plasterków salami
    5 czarnych oliwek
    przyprawa do pizzy
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Penne

Szaszłyki makaronowe a la pizza - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować w posolonej wodzie, odcedzić, wystudzić.

    Sos zagotować, dodać obrany, przeciśnięty przez praskę czosnek, oregano, bazylię. Doprawić solą i pieprzem. Wystudzić.

    Makaron nabijać na długie patyczki do szaszłyków około 15 sztuk makaronu.
    Nabity makaron posmarować z obu stron sosem, umieścić na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce.
    Szaszłyki posypać startym serem, kukurydzą, małymi, wyciętymi plasterkami salami, oraz pokrojonymi oliwkami.
    Całość oprószyć przyprawą do pizzy.
    Piec około 10-15 minut, aż ser się rozpuści.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować