Szybkie w przygotowaniu i można użyć ulubionych dodatków.
Spróbujcie koniecznie! Nawet najmłodsi poradzą sobie z ich przygotowaniem.
30 min
Dla 6 osób
Składniki:
200 g makaronu penne
250 ml sosu pomidorowego
½ łyżeczki bazylii
½ łyżeczki oregano
2 ząbki czosnku
garść kukurydzy
kilka plasterków salami
5 czarnych oliwek
przyprawa do pizzy
sól
pieprz
Szaszłyki makaronowe a la pizza - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron ugotować w posolonej wodzie, odcedzić, wystudzić.
Sos zagotować, dodać obrany, przeciśnięty przez praskę czosnek, oregano, bazylię. Doprawić solą i pieprzem. Wystudzić.
Makaron nabijać na długie patyczki do szaszłyków około 15 sztuk makaronu.
Nabity makaron posmarować z obu stron sosem, umieścić na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce.
Szaszłyki posypać startym serem, kukurydzą, małymi, wyciętymi plasterkami salami, oraz pokrojonymi oliwkami.
Całość oprószyć przyprawą do pizzy.
Piec około 10-15 minut, aż ser się rozpuści.
Komentarze