Szaszłyki Karola

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Kto robił takie szaszłyki??Można zapiekać w piekarniku lub na grillu. Polecam.

  • 40 min
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 20 dag mięsa mielonego z łopatki wieprzowej
    • 3 cebule
    • 4 ogórki konserwowe
    • 4 ziemniaki
    • 2 opakowania małych papryczek
    • ½ łyżeczka majeranku
    • Sól
    • 1/3 łyżeczki papryki ostrej
    • 1 łyżka bułki tartej
    • Jajko

Szaszłyki karola - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso przekładamy do miski, wbijamy jajko, doprawiamy solą, papryką oraz majerankiem, wsypujemy bułkę tartą i wyrabiamy mięso.
    Papryczki kroimy na 3 części i usuwamy nasiona.
    Każdą część papryczki nadziewamy mięsem.
  • szaszłyki 2. Cebulę obieramy, kroimy w krążki, ogórki kroimy w plasterki.
    Ziemniaki obieramy i również kroimy w grubsze plastry, solimy.
    Wszystkie składniki nadziewamy na przemian na wykałaczkę do szaszłyków.
    Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 30 minut w 180°C.
  • danie 3. Gotowe.
    Smacznego.

Komentarze

Podobne przepisy