Szaszłyki drobiowe z warzywami i pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Szaszłyki dobrze smakują o każdej porze roku. Już z kilku składników jesteśmy w stanie stworzyć smaczne i kolorowe danie :)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 pojedyncze filety z piersi kurczaka
    po jednej papryce czerwonej zielonej i żółtej
    3-4 pieczarki
    1 cebula
    6-8 pomidorków koktajlowych
    mielona słodka i ostra papryka
    sól, pieprz
    olej do skropienia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Szaszłyki

Szaszłyki drobiowe z warzywami i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z kurczaka umyć, osuszyć, oczyścić z błonek. Pokroić w kostkę, przyprawić do smaku mieloną, słodką i ostrą papryką oraz solą i pieprzem. Odłożyć w chłodne miejsce.
  • 2. Pieczarki oczyścić, pokroić na mniejsze kawałki. Papryki pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w większą kostkę. Cebulę pokroić na ćwiartki.
  • 3. Na patyczki od szaszłyków nadziewać naprzemiennie: fileta z kurczaka, kolorowe papryki, pieczarki, cebulę i pomidorki koktajlowe. Gotowe szaszłyki skropić olejem i zapiekać ok.20-30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. Podawać z ulubionymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Papryka Pieczarki Pomidorki koktajlowe

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować