SZASZŁYKI DROBIOWE Z WARZYWAMI I BOCZKIEM

4.5 (171 ocen)

  • 35 min

Jest to pyszne, proste i szybkie do przygotowania danie grillowe. Duża ilość warzyw sprawia, że można się nimi zajadać bez wyrzutów sumienia.

  • 35 min

Składniki:

  • • ½ kg piersi kurczaka
    • 1 papryka czerwona
    • 1 papryka zielona
    • 1 papryka żółta
    • 1 mała cukinia
    • 2 małe czerwone cebule
    • 3 łyżki przyprawy do kurczaka
    • 20 dag cienkich plasterków wędzonego boczku
Wystaw ocenę:

4.5 (171 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Szaszłyki drobiowe z warzywami i boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Papryki umyć, osuszyć i pokroić w większa kostkę. Cukinię umyć, osuszyć i pokroić w plasterki. Cebule obrać i pokroić w plasterki.
  • 2. Pierś kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w grubszą kostkę. Mięso dokładnie pokryć przyprawą. Każdy plasterek cukinii i cebuli zawinąć w boczek.
  • Szaszłyki drobiowe z warzywami i boczkiem 3. Na wykałaczki nakładać kolejno pokrojone warzywa i mięso (raz warzywa, raz mięso). Gotowe szaszłyki ułożyć na grillu i piec przez ok. 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować