Szaszłyki drobiowe z szparagami i truskawkami

0 (0 ocen)

  • 15 min

Smaczne lekkie , polecam na obiad i kolację .

  • 15 min

Składniki:


  • 1 szt pierś z kurczaka
    15 dag truskawek świeżych
    5 szt szparagów
    przyprawa do grilla
    oliwa z oliwek
    polewa gastronomiczna

Szaszłyki drobiowe z szparagami i truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szparagi obieramy i gotujemy w wodzie z dodatkiem cukru i soli. Po ugotowaniu odcedzamy i kroimy w kawałki. Truskawki myjemy obieramy. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę. Dodajemy do niej przyprawę do grilla i oliwę z oliwek - marynujemy ok 15 min. Następnie na patyczki do szaszłyków nakąłdamy szparagi, truskawki i kawałki mięsa. Grillujemy. Polewamy polewa gastronomiczną na bazie octu balsamicznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy