Szaszłyki drobiowe

0 (0 ocen)

  • 40 min

Doskonałe na grilla i nie tylko

  • 40 min

Składniki:

  • * 2 piersi z kurczaka
    * papryka czerwona i zielona

    ---MARYNATA---

    * oliwa z oliwek
    * 2 ząbki czosnku
    * 1 łyżeczka musztardy (najlepiej DJON)
    * 1 łyżeczka soku z cytryny
    * 1 łyżeczka papryki słodkiej (sproszkowanej)
    * sól

Szaszłyki drobiowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi z kurczaka myjemy i kroimy w kostkę. Paprykę obieramy, myjemy i kroimy w kostkę.
    Wszystkie składniki MARYNATY mieszamy dokładnie ze sobą i przekładamy do niej mięso i paprykę. Zostawiamy na minimum 3 godziny w lodówce (u mnie cała noc). Na patyczki do szaszłyków nabijamy naprzemiennie mięso i paprykę. Tak przygotowane grillujemy lub smażymy na patelni z każdej strony. U mnie całość smażenia to 15 minut na średnim ogniu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy