SZASZŁYKI DROBIOWE

0 (0 ocen)

  • 12 godz. 30 min

pyszne szaszłyki, które można zrobić na grillu w domu (grill elektryczny)

  • 12 godz. 30 min

Składniki:

  • na 5-8 porcji:

    1 filet z kurczaka
    15 dkg boczku surowego
    1 cebula
    1 papryka

    marynata:
    1/2 szkl oleju
    3 łyżki sosu sojowego
    3 ząbki czosnku
    3 łyżki soku z cytryny
    szczypta chili

Szaszłyki drobiowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na marynatę mieszamy dokładnie i wkładamy do niej filet z kurczaka pokrojony w dużą kostkę. Kurczaka marynujemy około 12 godzin. Po tym czasie nadziewamy go na patyczki do szaszłyków na przemian z pokrojonym w kostkę boczkiem, papryką i cebulą.
    Szaszłyki grillujemy około 15-20 minut odwracając od czasu do czasu na każdą stronę

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy