Szaszłyki drobiowe

4.5 (146 ocen)

  • Dla 4 osób

Szaszłyki drobiowe w sosie słodkim chili

  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 2 pojedyncze piersi z kurczaka
    2 szczypty soli
    2 szczypty pieprzu kolorowego
    2 łyżki sosu słodkiego chili (u mnie Tao Tao)
    2 łyżki oliwy
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Szaszłyki Sos chili

Szaszłyki drobiowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi z kurczaka płuczemy, usuwamy zbędne błony, następnie kroimy w cienkie paski.
    Nabijamy na patyczki do szaszłyków, przyprawiamy solą i pieprzem kolorowym.
    Oliwę łączymy z sosem słodko kwaśnym, pędzelkiem smarujemy (obficie) szaszłyki mieszaniną, odstawiamy na 20 minut
    Smażymy na rozgrzanej patelni (u mnie grillowa) na rumiano z każdej strony.
    Po usmażeniu możemy polać dodatkowo jeszcze sosem, podajemy z ryżem, frytkami lub sałatka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować