Szaszłyki drobiowe

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Szybka przekąska :)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 g fileta z piersi kurczaka lub indyka
    1/2 cebuli
    2 łyżki oliwa z oliwek
    2 łyżki soku z cytryny
    1 łyżka octu balsamicznego
    2 ząbki czosnku
    1 łyżeczka suszonego majeranku
    1 łyżeczka suszonego oregano
    szczypta soli i pieprzu
    1 łyżeczka sosu chili
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Szaszłyki Grill

Szaszłyki drobiowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fileta pokroić w paski i lekko rozbić, wymieszać razem ze składnikami marynaty i odstawić do lodówki na przynajmniej pół godziny. Cebulę pokroić i na przemian z mięsem nabijać na patyczki do szaszłyków. Grillować w opiekaczu lub na patelni grillowej. Podawać z ulubionym sosem, np. tzatziki. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z indyka Marynata do mięs Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować