Szaszłyki czosnkowe z indykiem

0 (0 ocen)

  • 12 godz.

Polecam dla miłośników czosnku są fajne aromatyczne. Szaszłyki są pyszne i kruche.

  • 12 godz.

Składniki:


  • 25 dkg fileta z indyka
    1 cebula białą
    2 główki czosnku
    1/3 pęczka koperku
    sól, pieprz
    1 łyżeczka sosu balsamico
    1 łyżeczka octu winnego
    3 łyżki oliwy
    przyprawa ognista
    1 cukinia
    15 dkg pomidorków koktajlowych
    2 cebule czerwone
    bazylia świeża

Szaszłyki czosnkowe z indykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z indyka kroję w kostkę, przekładam do miseczki, dodaję pokrojoną cebulę białą, trzy sprasowane ząbki czosnku, pokrojony koperek, sól, pieprz, ocet winny, sos balsamico, olej, przyprawę ognistą. Mieszam i odstawiam na noc do lodówki. Na drugi dzień na patyczki do szaszłyków nabijam na przemian mięso, cukinię, cebule, pomidor, czosnek w łupinie. Grilluje około 30 minut na wyższym ruszczcie żeby warzyw się nie spaliły.

Komentarze

Podobne przepisy