Szaszłyki

  • wyświetlono: 268 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Wszyscy je lubią.

PolskaGotuje
  • 6 porcje
  • Łatwy

Składniki

- pierś z kurczaka podwójna: 1 sztuka
- Papryka czerwona świeża: 1 sztuka
- cebula: 4 sztuki
- pieczarki małe: 20 sztuk
- oliwa: 0.5 szklanki
- czosnek (ząbki) wyciśniety: 3 ząbki
- Przyprawy (sól, pieprz, czosnek, papryka, bazylia, rozmaryn): 1 szczypta

Sposób przygotowania przepisu:

Szaszłyki

  • 1. Zrobić marynatę:
    rozgnieść czosnek, posolić, dodać przyprawy, zalać oliwą.
  • 2. Mięso pokroić w kostkę, zamarynować i odstawić na kilka godzin do lodówki.
  • 3. Pokroić paprykę i cebule na duże kawałki.
  • 4. Nabijać na patyczki na zmianę papryka, cebula, pieczarka, mięso (w dowolnej kolejności, ale nie to samo obok siebie).
  • 5. Piec, w trakcie pieczenia polewać marynatą. Jeść ciepłe

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Kurczaklatoszaszłykiobiadwiosnawalentynkijesieńpiknikkolacja we dwojePRZYJĘCIE DLA DZIECIkurczakaimprezyna_grillapierś z kurczaka podwójna

Komentarze

Podobne przepisy

Szaszłyki

Dodane przez: koma61

Szaszłyki

Słodko-kwaśne, pyszne i nie wymagają...

SZASZŁYKI Z PIEKARNIKA

Dodane przez: Magda_Z

SZASZŁYKI Z PIEKARNIKA

Szaszłyki z piekarnika - idealne,...

image-0ppxtt1

Dodane przez: Magda33

szaszłyki

Z grilla elektrycznego smakuje...

szaszłyki

Dodane przez: Anitka0804

Szaszłyki gyros

Pyszne kruche i delikatne mięsko...

szaszłyki

Dodane przez: viki2903

SZASZŁYKI DROBIOWE

pyszne szaszłyki, które można zrobić...

szaszłyki

Dodane przez: BetiS

Szaszłyki

Na niedzielny obiad, zamiast schabowego...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE