Szaszłyki

0 (0 ocen)

  • 60 min

Smaczne ze sosem i pieczywem albo też jako dodatek do obiadu.

  • 60 min

Składniki:

  • karkówka ok 60 dag
    pieczarki ok 40 dag
    cebula 3 szt
    ogórki konserwowe 5-6 szt
    papryka 1,5 szt
    przyprawa grillowa


Szaszłyki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć i pokroić na kawałki. Oprószyć solą i pieprzem. Cebulę obrać i pokroić w ósemki albo na plasterki. Paprykę oczyścić i pokroić na kawałki. Ogórki pokroić w grubsze krążki.
    Przygotowane składniki dowolnie nadziewać na patyczki do szaszłyków. Oprószyć dowolną przyprawą albo przyprawą grillową. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i piec w piekarniku ok.40- 50 min w 180 stopniach, a najlepiej sprawdzić czy mięso jest już miękkie .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy