REKLAMA

Szaszłyki

wyświetlono: 514 | dodany do książki kucharskiej: 0 | polecenia: 0

Banalnie proste, a bardzo smaczne. Nie może ich zabraknąć na żadnym grillu. Z powodzeniem możemy je też przygotować na patelni grillowej- przypomną ciepły, grillowy sezon.

opublikowany: 03.08.2014
Udostępnij Pinterest

Składniki:

  • Na około 12 sztuk:
    -1 duża podwójna pierś z kurczaka
    -1 duża cukinia
    -1 papryka czerwona
    -1 papryka żółta
    -4 duże pieczarki
    -4 duże cebule

    Marynata:
    -2 łyżki sosu sojowego
    -3 łyżki przyprawy do grilla
    -7 łyżek oliwy z oliwek

    Dodatkowo:
    -patyczki do szaszłyków
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Okazje:

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. Kurczaka myjemy, oczyszczamy, osuszamy na papierowym ręczniku i kroimy w dużą kostkę. Składniki marynaty mieszamy ze sobą. Wrzucamy kurczaka, dokładnie nacieramy każdą część i wkładamy na noc do lodówki.
  • 2. Cukinię kroimy w grubą kostkę. Paprykę i pieczarki w dość duże plastry, cebulę w pióra. Na patyczki do szaszłyków nadziewamy kolejno: cukinię, pieczarkę, kurczaka, paprykę żółtą, cebulę, paprykę czerwoną, kurczaka, cukinię, cebulę.
  • 3. Grillujemy po około 10 minut z każdej strony.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: agarybak76 IMG_1607 — kopia

Szaszłyki z karkówki

Świetnie się sprawdzają w sezonie grillowym, ale smakują też usmażone lub upieczone w domu.

kategoria: Dania główne szaszłyki opublikowany: 29.04.2016 | wyświetlono: 16462 Książki kucharskie: 6 | Polecenia: 0
Dodane przez: majka190382 IMG_20190707_173458_367

SZASZŁYKI DROBIOWE Z PIECZARKAMI

Z grilla czy z piekarnika, zawsze pyszne

kategoria: Dania główne opublikowany: 02.05.2017 | wyświetlono: 17088 Książki kucharskie: 9 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE