Szaszłyki

  • wyświetlono: 303 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Danie dla osób lubiących eksperymentować w kuchni;-)

  • 40min

Składniki

Składniki:
2 podwójne filety z kurczaka
30 dag boczku
30 dag pieczarek
4 cebule (nieduże)
5 papryk świeżych.

Panierka: 5 jaj, 2 łyżki wody, sól pieprz, papryka w proszku, 2 szklanki mąki.








Sposób przygotowania przepisu:

Szaszłyki

  • 1. Wszystkie składniki nadziać na patyki do szaszłyków. Obtoczyć w masie.
    Składniki masy zmiksować masa powinna mieć konsystencję ciasta naleśnikowego. Polać każdy szaszłyk osobno, obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na oleju. Można podawać z sosem czosnkowym.

Porady

Szaszłyki można podawać z sosem czosnkowym.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilna ciepłą kolacjędanie błyskawiczne

Komentarze

Podobne przepisy

Naleśnikowe szaszłyki z mozzarellą

Dodane przez: Jaga85

Naleśnikowe szaszłyki z mozzarellą

Naleśnikowe szaszłyki z mozzarellą...

image-1vk6ki9

Dodane przez: OktawiaG

Warzywne Szaszłyki z Mozzarellą

pyszne i efektowne szaszłyki, idealne...

Akademickie szaszłyki

Dodane przez: Siostry_GO

Akademickie szaszłyki

Przepis na szaszłyki stworzyłam...

włoskie szaszłyki

Dodane przez: aczp1

Włoskie szaszłyki

Nie znam osoby, która nie lubiłaby...

Kolorowe szaszłyki

Dodane przez: KatarzynaJ

Kolorowe szaszłyki

Smaczne i zdrowe szaszłyki, radość...

Szaszłyki z kurczakiem

Dodane przez: paulinna

Szaszłyki z kurczakiem

Kolorowe szaszłyki to alternatywa...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE