Szaszłyki

0 (0 ocen)

  • 40 min

Danie dla osób lubiących eksperymentować w kuchni;-)

  • 40 min

Składniki:

  • Składniki:
    2 podwójne filety z kurczaka
    30 dag boczku
    30 dag pieczarek
    4 cebule (nieduże)
    5 papryk świeżych.

    Panierka: 5 jaj, 2 łyżki wody, sól pieprz, papryka w proszku, 2 szklanki mąki.








Szaszłyki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki nadziać na patyki do szaszłyków. Obtoczyć w masie.
    Składniki masy zmiksować masa powinna mieć konsystencję ciasta naleśnikowego. Polać każdy szaszłyk osobno, obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na oleju. Można podawać z sosem czosnkowym.

Porady

Szaszłyki można podawać z sosem czosnkowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy