Szaszłyk z wątróbki na jabłuszku.

0 (0 ocen)

Szaszłyk z wątróbki na jabłuszku.

Składniki:

  • 8 szt. wątróbka z drobiu
    8 szt. szynka szwarcwaldzka
    2 cebule
    1 jabłko
    przyprawa Kucharek
    pieprz świeżo mielony
    majeranek
    olej do smażenia

Szaszłyk z wątróbki na jabłuszku. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbki drobiowe przyprawić i odstawić na 0,5 godziny, następnie przesmażyć na patelni. Każdą wątróbkę owinąć plastrem szynki szwarcwaldzkiej. Cebulę pokroić w plastry i nabijać naprzemiennie z wątróbką na szpikulce do szaszłyków. Szaszłyki grillować na patelni, albo pod grillem w piekarniku.
    W trakcie grillowania pokrojone w plastry jabłko, posypać majerankiem i opiec z obu stron na patelni. Obsmażone plastry jabłka rozłożyć na półmisku i podać z szaszłykami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy