Szaszłyk z meksykańską pitają

  • wyświetlono: 388 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Mało wyrazista w smaku pitaja bardzo dobrze koresponduje z serami o zdecydowanych smakach.

Składniki

1 owoc pitaji
8 pomidorów koktajlowych
50g sera pleśniowego
listki mięty
1 łyżka aceto balsamico crem

Sposób przygotowania przepisu:

Szaszłyk z meksykańską pitają

  • 1. Owoc pitaji przekroić i wyciąć kulki specjalną łyżeczka.
    Pomidorki przekroić na połówki
    Ser pokroić w płaską kostkę
    Na patyczek nadziać kolejno kulkę pitaji, ser, pomidor i tak do końca patyczka.
    Podać z dodatkiem aceto balsamico di Modena.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

sezonowe_przysmaki

Komentarze

Podobne przepisy

image-0x06kth

Dodane przez: beniawojt

Kajzerki z nadzieniem "a la" meksykańskim

Wyborne w smaku i proste do przygotowania,sprawdzą...

Meksykańskie pierożki z sosem pomidorowym

Dodane przez: rzelkazag

Empanadas- meksykańskie pierożki z ostrym...

Pierożki choć smażone w głębokim...

Trochę inny szaszłyk

Dodane przez: otylia-sieczka

Trochę inny szaszłyk

Te szaszłyki to idealna przekąska...

Meksyk!

Dodane przez: Kulinarny Zenit

Meksykańska Tostada

Meksykański karnawał !!! Ole Ole!!!...

Meksykańska przekąska

Dodane przez: Bilcia

Meksykańska przekąska

Pomysł przyszedł mi do głowy w...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE