Szarpane kotlety rybne

4.5 (157 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Sposób na rybę w innej formie - tak by nie była nudna:). Przygotowana w formie kotlecików zaskoczy degustujących.

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 300g filetów z dorsza
    1 jajko
    50ml mleka
    2 łyżki mąki
    3 łyżki posiekanej natki pietruszki
    1/2 cebuli
    sól, pieprz, papryka słodka
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Szarpane kotlety rybne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę i cebulę kroimy w drobną kostkę. Mieszamy z jajkiem, mlekiem, natką i cebulą. Dodajemy sól, pieprz i paprykę słodką. Dokładnie mieszamy.
  • 2. Na rozgrzany olej wykładamy łyżką nieduże porcje, rozpłaszczając je. Smażymy kilka minut, z dwóch stron, do zarumienienia. Gotowe kotleciki przekładamy na ręczniki papierowe by odsączyćje z nadmiaru tłuszczu. Przed podaniem możemy skropić kotleciki sokiem z cytryny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dorsz Ryby

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować