Szarpane kotleciki rybne

0 (0 ocen)

  • 40 min

Miałam ochotę na rybkę i pomyślałam, że spróbuję zrobić rybne kotleciki szarpane. Zapiekłam je w piekarniku- wyszło pysznie i w miarę zdrowo :)

  • 40 min

Składniki:

  • 450g filetów waszej ulubionej rybki ( u mnie dziś był morszczuk), 150g kukurydzy konserwowej, 150g sera mozarella, 2 łyżki majonezu, 5 łyżek mąki ryżowej, 3 ząbki czosnku, 1 łyżeczka pieprzu, 1/2 łyżeczki kurkumy, 1 łyżeczka ziół prowansalskich, sól wg smaku.

Szarpane kotleciki rybne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę umyć, osuszyć, pokroić w drobną kostkę. Mozarellę również pokroić w drobną kostkę, czosnek przepuścić przez praskę. Połączyć wszystkie składniki i wymieszać dokładnie. Mokrymi dłońmi uformować kotleciki, wyłożyć na blachę wyścieloną papierem do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20 minut. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy