Szarlotka z kokosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt: Ubić białka. Dodać cukier, żółtka , mąkę z proszkiem do pieczenia , wlać wodę - delikatnie wymieszać.
Piec ok. 15 min w temperaturze 180°C
2.Jabłka obrać, pokroić w paseczki. Ugotować 3 szklanki wody z 4 łyżkami cukru , wrzucić kawałki jabłek i ugotować kompot - uważać żeby się nie zrobił dżem ! . Odlać niepełna szklankę kompotu , wymieszać w niej budynie i wlać do gotującego się kompotu. Ugotować budyń,
Wyłożyć na podpieczony biszkopt
3.Posypka kokosowe:
W garnku roztopić masło, dodać cukier odstawić z gazu dodać wiórki kokosowe i 2 całe jajka - wymieszać i wyłożyć na budyń.
Piec 20-25 min do zarumienienia się kokosu w temperaturze 180°C
Komentarze