Szarlotka z cukrowa skorupką

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

proste i smaczne ciasto.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto kruche:
    3 szklanki mąki pszennej
    3/4 kostki schłodzonej margaryny
    1/2 szklanki cukru pudru
    1 opakowanie cukru waniliowego
    2 żółtka
    2 łyżki śmietany 12-18%
    1 pełna łyżeczka proszku do pieczenia

    Nadzienie :
    8 -9średnich kwaskowych jabłek
    cukier kryształ na wierzch ciasta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Szarlotka z cukrowa skorupką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników na kruche ciasto zagnieść ciasto , podzielić na połowę ,owinąć w filię , schłodzić .
    Jabłka obrać , zetrzeć na tarce o dużychch oczkach , dodać cukier i całośc dusić w garnku na wolnym ogniu, mieszając co jakiś czas, żeby się nie przypaliły. Odstawic do przestudzenia.

    Połową kruchego rozwałkowanego ciasta wyłozyc dno blaszki, wyłożyć mase jabłkową
    .Drugą połowe ciasta również rozwakować i przykryć nią jabłka , docisnąć.
    Wierzch obficie posypać cukrem i piec w nagrzanym piekarniku
    przez 40-45 minut .
    Podawać gdy ciasto ostygnie, smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować