Szarlotka sypana

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Ciasto szybkie i pyszne.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • - 2 kg jabłek,
    - 2 szkl. mąki,
    - 2 szkl. kaszy manny sypkiej,
    - 2 szkl. cukru,
    - 3 łyżeczki proszku do pieczenia,
    - 1 cukier waniliowy,
    - 1,5 kostki margaryny (najlepiej zamrożoną),
    - cynamon

Szarlotka sypana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W misce zmieszać mąkę, cukier, kaszę mannę, proszek do pieczenia i cukier waniliowy. Jabłka obrać i potarkować na dużych oczkach. Sypkie ciasto podzielić na 3 części. W blaszce wykładać pierwszą część składników sypkich, na to pół jabłek, posypać cynamonem. Wyłożyć drugą część sypkich składników, na to resztę jabłek. Na wierzch ciasta potarkować margarynę. Piec 45 minut w temp. 170 stopni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy