Szarlotka sama w sobie

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Rozpływające się jabłuszko o korzennym aromacie, nadziane aromatycznym owocowym farszem, pod chrupiącą delikatną krateczką z ciasta francuskiego.

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - jabłka: 3 sztuki
    - żurawina suszona: 2 łyżki
    - migdały słupki: 2 łyżki
    - imbir świeży posiekany: 1 łyżeczka
    - cynamon mielony: 0.5 łyżeczki
    - cukier trzcinowy: 1 łyżka
    - kardamon: 0.5 łyżeczki
    - ciasto francuskie arkusz: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Szarlotka sama w sobie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • szarlotka sama w sobie 1. Jabłka umyć, odciąć górną część z ogonkiem i wydrążyć środek jabłka, odkładając go do osobnej miseczki.Wydrążony środek pozbawiony gniazd nasiennych pokroić w kostkę, dodać pokrojony drobno imbir, żurawinę, migdały, cukier i cynamon z kardamonem. Całość dokładnie wymieszać.Wydrążone miseczki z jabłek wypełnić mieszanką z jabłkowo-żurawinowo-imbirową. Z ciasta francuskiego wykroić cienkie plasterki i zrobić plecionkę na wierzchu i wstawić w żaroodpornym naczyniu do piekarnika. Piec w piekarniku w temp. 180 st. C przez 20 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Żurawina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować