SZARLOTKA POD PIERZYNKĄ

0 (0 ocen)

  • 30 min

Takie ciastko to fajny pomysł na szybką, słodką przekąskę. Zatem jeśli i Was najdzie pokusa by zjeść coś słodkiego do kawy to polecam Wam "szarlotkę" pod pierzynką.

  • 30 min

Składniki:

  • Ciasto francuskie- 1 szuka
    Jabłko- 1 sztuka
    Cynamon

Szarlotka pod pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka obrać, umyć i pokroić w drobną kostkę, posypać cynamonem.
  • 2. Ciasto francuskie podzielić na 8 prostokątów. Na 4 z nich położyć kawałki jabłka. Pozostałe lekko ponacinać w środku i przkryć nimi ciasto z jabłkiem. Końce ciasta połączyć za pomocą końcówki widelca ( docisnąć końce widelcem).
    sza.
  • 3. Piec w piekarniku przez około 13 minut w temp. 180 stopni celcju

Komentarze

Podobne przepisy