Szarlotka pod kokosową bezą i kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Masa jabłkowa: Obrane jabłka zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wymieszać z cynamonem, posłodzić. Zostawić na czas przygotowania ciasta, aby puściły sok. Nadmiar płynu wylać.
2.Ciasto kruche: Przesiane mąki, proszek, cukier puder posiekać razem z margaryną. Następnie dodać pozostałe składniki i zagnieść jednolite ciasto. Rozwałkować. Ciasto przełożyć na blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia. Wyłożyć masę jabłkową, przykryć bezą kokosową i posypać kruszonką. Piec ok. 50 minut w 180 stopniach do zrumienienia ciasta.
3.
Beza kokosowa: Białka ubić na sztywno. Nie przerywając miksowania wsypywać partiami cukry, ubijać do ich rozpuszczenia. Na koniec wsypać kokos i delikatnie połączyć mieszając łyżką.
4.Kruszonka:Wszystkie składniki zagnieść palcami aż nabiorą postać kruszonki.
Komentarze