Szarlotka na kruchym cieście

4.5 (184 ocen)

  • 2 godz.

Kruche ciasto z pianą, jabłkami i kruszonką.Szybko i z efektem.

  • 2 godz.

Składniki:

  • Na ciasto:
    1opakowanie ciasta kruchego
    3jajka
    150g margaryny
    2łyżeczki kakao
    10łyżeczek cukru

    1kg jabłek
    8łyżeczek cukru
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Szarlotka na kruchym cieście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę wraz z żóltkami zagnieść z kruchym ciastem. Delikatnie wyrobić. Ciasto podzielić na 2części. Jedną część wykleić dno tortownicy 25.
  • 2. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, gotować pod przykryciem z cukrem ok. 15min. Jabłka lekko studzimy i wykładamy na ciasto.
  • 3. Resztę ciasta dzielimy na 2części, do jednej z nich dodajemy kakao. Obie części schładzamy. Schłodzone ciasto kakaowe zetrzeć na tarce o dużych oczkach na jabłka.
  • 4. Białka ubić na sztywno dodając cukier. Gotową pianę wylać na ciasto kakaowe. Na pianę zetrzeć pozostałe ciasto. Piec 55min. w 180C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukier Jabłka Jajka Kakao Margaryna

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować