Szarlotka na ciepło z sosem toffi i bitą śmietaną

4.5 (149 ocen)

  • 45 min

Nie można poprzestać na 1 kawałku...

  • 45 min

Składniki:

  • Kruche ciasto:

    40 dag mąki
    25 dag masła
    15 dag cukru

    1 litr musu jabłkowego
    2 łyżki bułki tartej

    3 łyżki masy krówkowej z puszki
    3 łyżki mleka

    1 szklanka kremówki
    1 śmietan-fix
    1 łyżka cukru pudru

Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Desery

Szarlotka na ciepło z sosem toffi i bitą śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ze składników na ciasto wyrobić kruszonkę, podzielić na pół. Jedną część wyłożyć do tortownicy o średnicy 22-24 cm i podpiec na złoto (15 minut), ostudzić.
  • 2. Ostudzone ciasto posypać bułką tartą, wyłożyć mus jabłkowy, posypać resztą kruszonki. Piec około 30 minut w 170 st. C. Podawać jeszcze ciepłą z bitą śmietaną i sosem toffi.
  • 3. Sos toffi wszystkie składniki podgrzać w mikrofali, wymieszać do uzyskania sosu i polać ciasto.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.5 (151 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Szarlotka z bitą śmietaną i lodami

To może cię zainteresować