SZARLOTKA JAK U BABCI

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

PYSZNA,KRUCHA Z DUŻĄ ILOŚCIĄ JABŁEK

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • * KOSTKA MASŁA LUB SPRAWDZONA MARGARYNA
    * SZKLANKA CUKRU
    *OK. 3 SZKLANKI MĄKI PSZENNEJ
    *4 JAJKA
    *OPAKOWANIE CUKRU WANILIOWEGO
    * 1 KG JABŁEK
    * SZKLANKA GRYSIKU
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Szarlotka jak u babci - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • SZARLOTKA 1. *BIAŁKA ODDZIELAMY OD ŻÓŁTEK (BIAŁKA ZOSTAWIAMY DO
    PIANY)
    * Z MĄKI,CUKRU,MASŁA I ŻÓŁTEK WYRABIAMY CIASTO KRUCHE
    I ODKŁADAMY DO LODÓWKI

    *JABŁKA OBIERAMY I ŚCIERAMY NA TARCE NA GRUBYCH OCZKACH
    - JEŚLI JABŁKA SĄ KWAŚNE TRZEBA DOSŁODZIĆ)
    * WSYPUJEMY GRYSIK I MIESZAMY DO POŁĄCZENIA
    * SCHŁODZONE CIASTO WAŁKUJEMY I WYKŁADAMY NA BLACHĘ
    * GOTOWE JABŁKA DAJEMY NA CIASTO
    * NASTĘPNIE UBIJAMY PIANĘ Z CUKREM NA SZTYWNO I
    WLEWAMY NA JABŁKA.
    * Z CIASTA KRUCHEGO, KTÓRE ZOSTAŁO( A Z PEWNOŚCIĄ ZOSTANIE:)
    WYCINAMY PASKI ,Z KTÓRYCH ROBIMY KRATKĘ.


    PIEC NAGRZEWAMY DO 180 C I PIECZEMY OK.45 MIN,

Porady

DO JABŁEK MOŻNA DODAĆ CYNAMON :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

4.25 (232 ocen)

Amoniaczki jak u babci

To może cię zainteresować