Szarlotka jak u babci - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.*BIAŁKA ODDZIELAMY OD ŻÓŁTEK (BIAŁKA ZOSTAWIAMY DO
PIANY)
* Z MĄKI,CUKRU,MASŁA I ŻÓŁTEK WYRABIAMY CIASTO KRUCHE
I ODKŁADAMY DO LODÓWKI
*JABŁKA OBIERAMY I ŚCIERAMY NA TARCE NA GRUBYCH OCZKACH
- JEŚLI JABŁKA SĄ KWAŚNE TRZEBA DOSŁODZIĆ)
* WSYPUJEMY GRYSIK I MIESZAMY DO POŁĄCZENIA
* SCHŁODZONE CIASTO WAŁKUJEMY I WYKŁADAMY NA BLACHĘ
* GOTOWE JABŁKA DAJEMY NA CIASTO
* NASTĘPNIE UBIJAMY PIANĘ Z CUKREM NA SZTYWNO I
WLEWAMY NA JABŁKA.
* Z CIASTA KRUCHEGO, KTÓRE ZOSTAŁO( A Z PEWNOŚCIĄ ZOSTANIE:)
WYCINAMY PASKI ,Z KTÓRYCH ROBIMY KRATKĘ.
Komentarze