4 szkl mąki, kostka margaryny, szkl cukru, 3 jajka, 2 łyżki gęstej śmietany, cukier waniliowy, proszek do pieczenia(na pół kg mąki). 1,5 kg jabłek
Sposób przygotowania przepisu:
Szarlotka
1.
Z podanych składników zagnieść ciasto i podzielić na pół. Jedną cześć rozwałkować na dno blaszki wysmarowanej tłuszczem i posypać bułką tartą. Dalej 1,5 kg jabłek pokroić w kostkę podsmażyć dodać galarete agrestową suchą i wymieszać wlać na ciasto. Rozwałkować drugą część ciasta i włożyć na wierzchu. Piec około 45 minut. Przestudzic i obficie posypać cukrem pudrem.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze