Szarlotka

  • wyświetlono: 397 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 1

Idealna na spotkanie rodzinne i nie tylko!!

IMG_20200115_211122_311
  • 20 porcje
  • Średni

Składniki

Ciasto kruche :
-2 szklanki mąki pszennej
-3 łyżki cukru
-1,5 łyżeczki cukru wanilinowego
-250gmasla 82%
-1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
-1 duże jajko

Mus jabłkowy
-około 2 kg jabłek
-1,5 łyżeczki cynamonu
-2,5 łyżeczki cukru

Sposób przygotowania przepisu:

Szarlotka

  • 1. Ciasto kruche :
    Mąkę, cukier, cukier waniliowy masło jajka i proszek do pieczenia. Wymieszać krojac nożem. Zagnieść rękami. Owinąć folia spożywcza i wstawić do lodówki.

    Mus jabłkowy :
    Jabłka obrać. Pokroić w kostkę. Wymieszać z cukrem. Prazyc w garnku do momentu aż woda wyparuje. Dodać cynamon. Pozostawić do ostygniecia.

    Ciasto dajemy na spod tortownicy. Potem dajemy mus jabłkowy. To ciasto co nam zostanie szarpiemy i układamy na musie jabłkowym.
    Pięć 180 stopni. Funkcja góra - dół
    50-60 minut.

Porady

*składniki podane są na tortownice o średnicy 25cm.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Ciastojabłkaszarlotka

Komentarze

Podobne przepisy

SZARLOTKA

Dodane przez: poezjasmaku

SZARLOTKA

SZARLOTKĘ MOŻNA SERWOWAĆ PRZEZ...

Szarlotka

Dodane przez: smak i uczucie

Szarlotka

Szarlotki chyba nikomu nie trzeba...

Szarlotka.

Dodane przez: Słodko Słodka

Szarlotka

Taka trochę resztkowa pół na pół...

Szarlotka

Dodane przez: Agiatis

Szarlotka

Szarlotka, każdy ma swój ulubiony...

image-27p73dr

Dodane przez: Kasia_S

Szarlotka

bardzo prosta w przygotowaniu,...

Dodane przez: akrobatka22

Szarlotka

.

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE