Szarlotka

  • wyświetlono: 1310 |
  • dodany do książki kucharskiej: 9 |
  • polecenia: 2

Delikatna szarlotka która wyśmienicie smakuje zarówno na zimno jak i na ciepło z lodami

  • 24 porcje
  • 30min
  • Średni

Składniki

1 kostka margaryny
1 szklanka cukru
4 jajka
2 szklanki mąki pszennej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
1 kg wysmażonych jabłek (ja użyłam 1 litrowy słoik startych jabłek)
cynamon do smaku (niekoniecznie)

Sposób przygotowania przepisu:

Szarlotka

  • 1. Margarynę ucieramy z cukrem pudrem na puch. Następnie dodajemy po jednym jajka cały czas ucierając do uzyskania jednolitej konsystencji. Gdy składniki dobrze się połączą sypiemy wymieszane obie mąki z proszkiem cały czas miksując. Ciasto dzielimy na dwie części, jedną wylewamy do foremki następnie na ciasto wykładamy jabłka, które posypujemy cynamonem i na wierzch wylewamy resztę ciasta. Pieczemy ok. 40-45 minut w 180 C. Upieczone ciasto posypujemy cukrem pudrem. Smacznego

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

szarlotka

Komentarze

Podobne przepisy

Szarlotka.

Dodane przez: Słodko Słodka

Szarlotka

Taka trochę resztkowa pół na pół...

Szarlotka

Dodane przez: Natka93

Szarlotka

Idealna na spotkanie rodzinne i...

Szarlotka

Dodane przez: luna19

Szarlotka

Taka najprostrza szarlotka

Dodane przez: akrobatka22

Szarlotka

.

szarlotka królewska

Dodane przez: Nina80

szarlotka królewska

szarlotka królewska pięknie wygląda,...

Szarlotka sypana

Dodane przez: joanna30

Szarlotka sypana

Ciasto jest przepyszne, cynamonowe,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE