Szarlotka

5 (182 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Delikatna szarlotka która wyśmienicie smakuje zarówno na zimno jak i na ciepło z lodami

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • 1 kostka margaryny
    1 szklanka cukru
    4 jajka
    2 szklanki mąki pszennej
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
    1 kg wysmażonych jabłek (ja użyłam 1 litrowy słoik startych jabłek)
    cynamon do smaku (niekoniecznie)
Wystaw ocenę:

5 (182 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Szarlotka

Szarlotka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę ucieramy z cukrem pudrem na puch. Następnie dodajemy po jednym jajka cały czas ucierając do uzyskania jednolitej konsystencji. Gdy składniki dobrze się połączą sypiemy wymieszane obie mąki z proszkiem cały czas miksując. Ciasto dzielimy na dwie części, jedną wylewamy do foremki następnie na ciasto wykładamy jabłka, które posypujemy cynamonem i na wierzch wylewamy resztę ciasta. Pieczemy ok. 40-45 minut w 180 C. Upieczone ciasto posypujemy cukrem pudrem. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować