Kruche ciastka - szapy

4.49 (191 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min

Ciasteczka kruche, ktore piecze sie w mojej rodzinie na swieta i wieksze okazje rodzinne.Przepis mam od babci, ktora pochodzila z Jugoslawii.

  • 20 min

Składniki:

  • 1/2 l smalcu,
    1/2 szklanki cukru,
    3 jaja,
    2 łyzki kwasnej smietany,
    1 łyzeczka proszku do pieczenia,
    mąka-ile ciasto zabiarze,
    ew.cukier puder do posypania,
    olej do smarowania foremek
Wystaw ocenę:

4.49 (191 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka

Kruche ciastka - szapy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych skladnikow zagniatamy jednolite ciasto.Foremki np.male babeczki lub inne raczej plaskie foremki smarujemy olejem, wylepiamy ciastem do polowy foremki.Pieczemy ok 30 minut w temp 170 stopni.
    Mozemy posypac cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować