Szalotki duszone w winie

0 (0 ocen)

  • 30 min

...

  • 30 min

Składniki:


  • 40 dag szalotek
    150 ml czerwonego półwytrawnego wina
    5 dag masła
    łyżeczka cukru
    ząbek czosnku
    2 łyżki octu balsamicznego
    sól , pieprz
    tymianek
    do dekoracji : oliwki , paseczki kolorowej papryki , listki bazylii

Szalotki duszone w winie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szalotki obrać ,zrumienić na maśle ,ciągle mieszając posypać cukrem ,smażyć jeszcze 5 min. Zalać czerwonym winem ,dodać sól ,pieprz ,tymianek i czosnek. Dusić bez przykrycia na małym ogniu ,aż wyparuje połowa płynu ,przyprawić octem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy