• 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszna szakszuka

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Na 2 porcje (2 patelnie)
    4 jajka
    Pół małej cukinii
    4 kurki
    Szczypior
    2 pomidory bez skórki lub puszka pomidorów krojonych
    Pół kiełbaski drobiowo wieprzowej
    Ząbek czosnku
    Przyprawy sól, pieprz, ostra papryka, oregano
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Leczo Śniadanie Szakszuka

Szakszuka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni podsmazam pokrojony w kosteczke, kiełbasa w plastry, dodaję pokrojoną w kostkę cukinie i podsmazam. Po chwili na patelni lądują kurki. Po 5 min dokładam pomidory. Doprawiam solą, pieprzem, ostrą papryką, oregano. Odsuwam w środku cześć warzyw i wbijam jajka. Smażę ok 5 min. Posypuję świeżą pietruszką i szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Azjatycka Smażenie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować