1.białka ubijamy, następnie dodajemy cukier i żółtka, na koniec wsypujemy zmieszane ze sobą mąki, proszek i kakao - mieszamy i wlewamy do duzej blaszki (posmarowany tylko spód) - pieczemy przez 30 minut.
Na mleku zmieszanym z cukrem (kryształ) gotujemy budyń, po czym do gorącego budyniu wlewamy gorącą żelatynę (3 łyżeczki żelatyny rozmieszane w 1/4 szklance wrzątku) i bardzo dokładnie mieszamy - odstawiamy do wystudzenia. Smietanę ubijamy na sztywno razem z cukrem pudrem (dodajemy stopnio, w zależności od upodobania), następnie dodajemy żelatynę przygotowaną w ten sam sposób co poprzednio. Budyń miksujemy po czym stopniowo dodajemy ubitą śmietankę i delikatnie miksujemy. Biszkopt przekrawamy na pół, a następnie górną część przecinamy wzdłuż na 6-7 pasków. Na dół biszkoptu układamy minimalną ilość kremu, na to 1/2 część pasków, w wolne miejsca wkładamy krem, ktory przykrywamy pozostałym ciastem i ponownie dajemy krem. Gotowe
Komentarze