1.Ciasto czekoladowe:
Ubijamy jaja z cukrem. Następnie dodajemy olej, wodę, kakao, proszek do pieczenia, amoniak i mąkę- delikatnie mieszamy. Wylewamy na blachę (20x35cm) i pieczemy w 170 stopniach C ok 35-40 minut.
Gotowe ciasto kroimy wzdłuż, na 9 pasków.
2.Masa serowa:
Ubijamy jaja z cukrami i margaryną, dodajemy dokładnie zmielony ser i miksujemy do gładkiej masy. Pod koniec miksowania dodajemy mąkę, amoniak i budynie.
3.Wykonanie ciasta:
Na posmarowanej blaszce kładziemy w odstępach 4 paski ciasta czekoladowego, a luki pomiędzy nimi uzupełniamy masą serową. Kolejną warstwę układamy w ten sam sposób, lecz w odwrotnej kolejności.
Wyrównujemy wierzch ciasta i pieczemy ok 1,5 godziny w temperaturze 170 stopni C.
Komentarze