SYTA ZUPA

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

To pomysł na pyszną zupę i z dużą ilością warzyw a dodatek mięska sprawia i daje uczucie sytości.

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 0.5 kg mielonego mięsa wieprzowo - wołowego
    1 papryka zielona
    1 papryka czerwona
    1 papryka żółta
    1/2 puszki konserwowej kukurydzy
    2 świeże ogórki gruntowe
    1 ogórek kiszony
    solidna garść fasolki szparagowej
    3 kostki rozdrobnionego szpinaku mrożonego
    1/2 szklanki mrożonego zielonego groszku cukrowego
    300 g pieczarek
    1/2 słoiczka przecieru pomidorowego
    1 płaska łyżka mielonej słodkiej papryki
    3-4 ząbki czosnku
    sól, pieprz
    1 średnia cebula
    po szczypcie: bazylia, oregano, tymianek, rozmaryn
    posiekana natka pietruszki
    1 łyżeczka soku z cytryny
    2 płaskie łyżki musztardy chrzanowej
    2 płaskie łyżki ketchupu
    1 łyżka miodu
    2 łyżki mąki kukurydzianej do zagęszczenia jeśli zupa wyjdzie za wodnista
    odrobina oleju bądź oliwy
    2 szklanki bulionu lub wody
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Ketchupy Dania jednogarnkowe

Syta zupa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięsko podsmażamy wraz z pokrojoną w kostkę cebulką oraz posiekanym lub przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Następnie przekładamy do garnka i dodajemy pokrojoną paprykę, ogórki, pieczarki, wrzucamy kukurydze, groszek, fasolkę. Zalewamy bulionem lub wodą przykrywamy i na średnim ogniu gotujemy. Po 15 min. dodajemy pozostałe składniki i przyprawy. Całość jeszcze z 5-10 min. razem gotujemy na małym ogniu. Jeśli wyszła za wodnista to zagęszczamy ją mąką kukurydzianą i z 5 min. dodatkowo gotujemy. Nakładamy i posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować